Inför Byakamp i fotboll 2022
Publicerad: 25.06.2022 00:00

Inför Byakamp i fotboll 2022

Den ledande median i Nedervetil Myran Media Team har i veckan jobbat frekvent och varit ute på byn och tagit pulsen på en del lagledare samt supporters inför byakampen i fotboll. Spekulationerna och rykten som spridit sig i byn tyder på att detta kommer att bli succéturnering som garanterat kommer att överträffa tidigare års turneringar.

För att få de senaste nyheterna om Muricks lagbygge har man besökt den lokala puben en lördagskväll då ungdomarna samlats där för att hälla i sig en del förfriskande drycker i det varma sommarvädret. Där stöter vi på den lokala Murick killen som inte vill figurera i artikeln med sitt eget namn så vi kallar honom Martin. Då vi frågar honom om vad han tror att reagerande mästarna Murick har för möjlighet att svara titeln får vi ett ärligt och arrogant svar om att det inte finns en möjlighet att någon annan skall vinna. När intervjun lider mot sitt slut så dyker en annan Murick supporter upp som tar oss till sidan för att han vill berätta något för oss i enrum. Han berättar åt oss om de inre stridigheterna som varje år tycks figurera runt laget. Han visar också upp statistik på att det är många som lämnat byn eftersom de insett att man kan ha ett bättre liv på annan ort. MMT kan alltså konstatera att allt är som det skall i Murick, inre stridigheter och arrogans har hittills varit byns tema i byakampen och det ser ut som att detta kommer att få en fortsättning också i år. MMT har förgäves försökt nå lagledare Vistbacka för en kommentar om alla dessa påståenden.

Nästa plats vi besöker är den nya glasskiosken invid prästbron. Där möter vi Tasts lagledare Berg, som alltså är en av de flera personerna som nuförtiden får leva ett lyckligt liv efter att ha hittat ett hem utanför Murick. Han är full av livsglädje och säger att Tast i år kommer att satsa på passi-aggressiv tiki-taka gegenpress. Lite orolig är han dock över att speciellt den yngre generationen har lyst med sin frånvaro på vårens intervallträningar. Han påstår sig också ha scouter som figurerat runt de finska landslagen i hopp om att göra några sista minuten värvningar. Det ser alltså ut som att Tast går in för linjen att man skall värva ihop storlag. Detta hänger också ihop med de rykten som MMT har fått nys om. Man lär ha planer på att omvandla Tast skola till en träningsanläggning i samma stil som sovjetunionens Baza som fungerade som träningsanläggning för det ryska ishockeylaget under dess storhetstid.

Nästa plats vi besöker är Pelo som av många har utsetts som storfavorit i turneringen. Laget har efter senaste turnerings besvikelse jobbat på i det tysta och deras juniorverksamhet ser ut att ha givit frukt. Dessutom har man lyckats att göra några viktiga värvningar de senaste åren. Största bekymret man har är att målvakten Dalhem inte ännu heller lär ha återhämtat sig från senaste turnerings straffläggning där Murciks Dahlbacka lyckades komma in i huvudet på honom och slå in den avgörande straffen. Lyckas Pelo med att få Dalhem tillbaka på Smeichelnivå så kommer man säkerligen att bli ett topplag att räkna med. MMT räknar också med att Pelos supporters igen i år kommer att vara högljudda vilket kan ge laget en extra laddning. Lagledare Nyberg har inte gått att få tag på men med det manskap han befogar över kan vi inte se någon annan möjlighet än att Pelo vinner turneringen.

Efter att vi snabbt åkt igenom Pelo åker vi vidare till Sandbacka-Bast där vi träffar lagledare Sandbacka. Innan vi ens hinner ställa några frågor börjar han direkt med en lång lista bortförklaringar om att man inte alls är så starka som det spekulerats. MMT har dock redan tidigare pratat med en del supporters och spelare som meddelat att det interna målet är att vinna turneringen. Enligt Sandbacka har lagbygget gått lite trögt hittills men han inte är orolig eftersom det finns en hel drös med tunga namn som inte ännu anmält intresse för spel. På supportersidan är man besviken på att bandet Coldplay inte följt de instruktioner som IKM givit över att inga andra evenemang lönar sig att ordna under samma tidpunkt. Tydligen har informationen inte nått dem då de arrangerar en konsert som hålls på samma gång.

Sedan kommer vi till Brännkärr där vi känner oss lite vilsna. Vi har också väldigt svårt att få fram någon vettig information om läget i truppen. Då vi kontaktar lagledare Bäckström så försöker hon lura bort oss med att hon inte riktigt ännu satt sig in i hela processen kring lagbygget. Hon påstår sig inte heller ha hittat evenemanget på facebook. Men så blåögda är vi inte att vi skulle tro på det, enligt rykten har man satt i gång en sällan skådad värvningsprocess som man tror att skall ge frukt de inkommande veckorna. På väg genom byn stannar vi och pratar med några supporters som bekräftar att situationen är under kontroll och att man valt att jobba i det tysta inför byakampen i år. Vi får se ifall man i år skulle lyckas bättre än vad man gjort tidigare år då man mera figurerat som slagpåse.

På grund av de höga bränslepriserna har MMT i år valt att inte åka till Viitavesi eller Norrby för att få information om laget. I stället har vi valt att ringa runt till invånare i byn. Det som vi lyckats lista fram är att laget är väldigt taggad inför turneringen. Man har flera år figurerat i toppstriden men inte ännu lyckats vinna turneringen. Detta är något som lagledare Enroth inte kan acceptera och han har därmed inställt sig på att vinna turneringen till vilket pris som helst. När vi når Enroth så är han i full gång med att mjölka sina kossor, och det är lite svårt att höra vad han säger då det är fullt oljud i bakgrunden. Han säger att han tappat spelare pga skador pga men att han gjort en kanonvärvning i en rutinerad räv som gör debut i byakapen. Återstår att se hur Enroth lyckats med lagbygget och ifall han i år lyckas få den buckla som han så länge väntat på att få ha i sitt prisskåp.

Som ni kan läsa kommer det att bli en väldigt intressant dag i fotbollens tecken. Dessutom som MMT redan hade fått nys om så kommer det att ordnas en fest senare på kvällen. Och vad som än händer kan vi garantera att denna turnering kommer att vara största samtalsämnet på festen. Så ifall du vill vara med i diskussionen kan du inte missa denna turnering.

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com