BYAKAMP I FOTBOLL 2022
Publicerad: 23.05.2022 00:00

BYAKAMP I FOTBOLL 2022

I sommar blir det äntligen igen dags för NEDERVETIL BYAKAMP I FOTBOLL 2022. Turneringen spelas på Nedervetil Sportplan 9.7.2022 med start kl 10. Dags att plocka fram och putsa dammet av fotbollsskorna!

Hela konceptet med byakampen är precis det samma som det varit tidigare gånger. Vi delar in Nedervetil så att vi får 6 lag, uppdelningen går enligt följande: (se karta )


1. Sandbacka-Bast (Kristoffer Sandbacka, 050 527 2924). Spelar i blått.

2. Pelo (Mats Nyberg, 044 303 3724). Spelar i vitt.

3. Brännkärr (Johanna Bäckström, 044 299 6249). Spelar i rött.

4. Murick (Daniel Vistbacka , 040 761 8474). Spelar i gult.

5. Tast (Kenneth Berg, 050 537 7778). Spelar i svart.

6. Viitavesi/Norrby (Calle Enroth 040 583 4877). Spelar i grönt.

Varje lag har en kontaktperson vars uppgift är att samla ihop laget (kontaktpersonerna ser ni ovanför). Så ta kontakt med kontaktpersonen för din by för att komma med. Det är låg tröskel som gäller och alla ivriga fotbollsentusiaster välkomnas med oavsett kunskap eller nivå.

Representationsrätten bestäms enligt följande:

1. Där du bor.

2. Om du ej bor i Nedervetil representerar du den by där ”hejmgåle” är.

3. Inga andra deltagarrättigheter finns.

Om du är osäker på till vilket lag du hör, kolla upp saken på bifogad karta. Åldersgränsen för att vara med och spela är 15 år gammal eller så skall man fylla 15 detta år. Alltså alla födda 2007 och framåt är välkomna att delta.

Lagen lottas in i två olika grupper. Man spelar en match mot de andra lagen i gruppen och gruppens två bästa lag går vidare till semifinaler. Dessa spelas så att ena gruppvinnaren möter andra gruppens tvåa. Vinnare i gruppen bestäms enligt följande ordning: poäng/gjorda mål totalt/inbördesmatch/en straff i gången. Därefter spelas finalmatch. Matcherna spelas på liten plan med 6+1 och matchtiden är 25 minuter. Vid oavgjort i slutspelsmatcher avgör straffar. Minst en damspelare ska hela tiden spela. Flygande byten är det som gäller.

Det är så länge sedan turneringen ordnades senast så MMT har totalt glömt bort vem som vann senast, och i princip är det väl ingen som bryr sig mera eftersom det är gången historia, och det nu är dags att hitta en ny mäsrare. Varje lag har haft fem år på sig att antingen via juniorverksamheten få fram nya talanger eller så köra den andra vägen och helt enkelt värva sig starkare. Vi kommer att återkomma med noggrannare laganalyser närmare evenemanget, i det här skedet låter vi spekulationerna flyga fritt. Och ännu finns det ju möjlighet att göra sista minuten värvningar.

Obekräftade men väldigt säkra rykten ute på byn säger att det kommer att ordnas en kvällsfest som bygger vidare på turneringen men mera om detta när slutgiltigt beslut når MMT. Så vi ser fram emot en full dag i sann Myran-anda. Som vanligt så kommer Myrans kiosk och grill att servera alla törstiga och hungriga spelare och supporters hela dagen igenom.

OBS!! Alla andra evenemangsordnare kan genast boka om eller inhibera era evenemang som möjligtvis krockar med detta spektakel eftersom hela Nedervetil kommer att stanna upp och vallfärda till Sportplanen denna sommardag. Det lönar sig helt enkelt inte att utmana ödet och försöka konkurrera ut detta evenemang.

//MMT

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com