Alaveteli

Noin 15 km Kokkolasta, Pohjanlahden rannikolla, sijaitsee noin 1700 henkilön asuttama Alaveteli.

Alavetelillä on vanha historia, vanhimmat löydökset ovat peräisin 1500 luvun keskipuolelta. Kruunupyyn kunta muodostettiin v. 1969 jolloin Alaveteli, Kruunupyy ja Teerijärvi yhdistyivät.
Alaveteli sijaitsee vihreissä jokilaaksoissa, lähellä merta ja metsien tummaa vettä. Tällä asuu ihmisiä, joilla on aito huumori ja kieli, josta on sepitetty runoja. Tällä kohtaat hiljaisuutta seudulla, joka vilisee elämää. Ainutlaatuinen luonto on sinua lähellä.

Tämän seudun asukkaat osaavat kertoa tarinoita paremmin kuin kukaan muu. Seudun murteita ei aina ymmärrä, mutta ystävällisyydestä ja vilpittömyydestä ei voi erehtyä. Seutu vilisee toimintaa, täällä urheillaan, lauletaan ja näytellään. Tällä jokainen uskaltaa tarjota parastaan.

Alavetelissä luonto on vaihtelevaa, esim. Seljes harju, kilometrin pituinen veden ympäröimä harjanne. Harju on ainutlaatuinen muuten niin tasaisessa pohjalaisessa maisemassa.

IK Myran

IK Myran perustettiin kevättalvella 1921, enimmäiseki puheenjohtajaksi valittiin Elis Nygren. Seuran ensimmäinen tehtävä oli aikaansaada urheilukenttä. Paljon on tapahtunut niistä ajoista, sanat ansiokas historia, loistava tulevaisuus ovat IK Myran pähkinänkuoressa.

Toiminta on jakautunut jaostoihin. Palloilujaosto on niistä suurin, rekisteröityjen pelaajaien lukumäärä on n. 230, mikä on n. 14 % Alavetelin asukasluvusta. Hiihto- ja yleisurheilulla on hienot perinteet Myranissa, tänä päivänä junioritoiminta on keskipisteenä. Kilpailutoiminnasta vastaa SK Åsen ja IF Åsarna. Viime vuosina kuntoilujaoston toiminta on kasvanut ja kehittynyt roimasti. Muita jaostoja ovat suunnistus-, frisbeegolf- ja pyöräilyjaostot.

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com