Nyckelspelaren fortsätter - tre rejäla förstärkningar klara!
7.2.2019 18:20 Nyheter / Damer

Fyra pusselbitar på plats!

Idrottsklubben Myran presenterar ikväll fyra nya kontrakt som alla förväntas ta stor roll under inkommande fotbollssäsong.

Viktoria Byskata anslöt förra säsongen till de gulsvarta och spelade som förväntat en av huvudrollerna i säsongen som slutade i dur. Vikke som har mängder av erfarenhet från ligaspel med bl.a. Åland United kommer förstås att vara viktig på planen med sin rutin och högklassiga spelförståelse men också utanför planen som en av lagets mera erfarna spelare trots sin relativt unga ålder.

Jillian McVicker är namnet på spelaren som kommer att vakta målet i sommar. Sökandet efter en ny första målvakt blev aktuellt efter att det blivit klart att Emilia Söderman inte är aktuell för spel under en lång tid framöver efter sin fotoperation. Efter en lång process föll valet på amerikanska McVicker som spenderade förra året i USA men spelade 2017 med rumänska toppklubben Olimpia Cluj som tog sig allt till champions league-slutspelet där man förlorade mot FC Rosengård från Sverige. Jillian är född 1994 och har spelat sin collegefotboll i Ohio State.

Katie Murray är en ung innermittfältare och skall bidra med mångsidigt spel på mittfältet. Katie har spelat collegefotboll i Illinois Universitet och är en äkta tvåvägsspelare på mittfältet. Bollskicklig, arbetsvillig och med bra rörelsemönster anländer hon precis som McVicker i början av mars till Nedervetil. Katie är född 1997.

Rebecca Rasmus tar kanske ändå den största stegen av de tre sistnämnda då hon som hittills alltid representerat GBK tar steget över till de gulsvarta inför ligaäventyret. Rebe är en annan lokal spelare med ligaerfarenhet som blir väldigt värdefull för laget. En riktig ledare på planen som spelar med hjärtat och ger allt på planen med uppenbara styrkor i det defensiva spelet.

MMT hälsar de tre sistnämnda välkomna, och gratulerar Vikke till en fortsättning, i stolta och vackra Idrottsklubben!

Jillian McVicker

Katie Murray

Rebecca Rasmus


   
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier