Miehet II, Miesten Vitonen

IK Myran Herrar II - Väsymättömät  7 - 3

Nedervetil, Idrottsplan

Målfest i segern för herrarnas akademilag med en femmålsskytt.

Det blev tippat på mål samt vinst för myran på torsdagskvällen, och så blev det, storvinst!

Det var en väldigt taggad och målinriktad Myranlag som på torsdagskvällen startade igång matchen till ljudet av Esko Karvinens visselpipa. Spelet började bra för hemmalaget och man ville forcera framåt direkt från start. Det skulle inte heller dröja länge för att chanserna skulle komma. Först skulle Magnus Slotte leverera Robin Hulden en fin genomskärare, efteråt Robert Dahlbackas lobb över försvarslinjen till Marlo Brännkärr, samt många fina inlägg av Joel Vikman från vänsterkanten in i boxen. Men målet kom inte.

Istället var det Väsymättömät som fick jubla sitt ledningsmål efter deras första chans i matchen. Jussi Mikkola slog en fin frispark som åkte rakt i ribban, oturligt nog studsade bollen ner i målvakten Oskar Backströms rygg och in i mål.

Myran fortsatte spela med boll, och började småningom hitta lugnet i spelet, och sedan kom belöningen. I den 23 minuten slapp måltjuven Marlo och sätta in Myrans kvitteringsmål.
Myran fortsatte spela bra, men några små felpassningar fortsatte komma nu som då, och en sådan miss blev bestraffad nar Mikkola gjorde sitt och väsymättömäts andra mål i 30e minuten.

Men, som MMT före matchen analyserade, så har Myran en väldigt målhungrig måltjuv i form. Strax före paus var Marlo Brännkkärr igen rätt placerad och kvitteringsmålet var ett faktum. Och det var början av Brännkärr-show.

För när andra halvleken var i gång spelade hela laget lugnare och det levererades fina chanser på löpande band. Och Brännkärr tog vara på de flesta chanser. 3-2 Brännkärr, 4-2 Brännkärr, 5-2 Brännkärr. Matchen blev snabbt avgjord i andra halvleken, motståndarna blev trötta och hemmalaget hade spelglädje. Dock fick gästerna ett tredje mål när Myran tog det lite väl lugnt, men trots det var det Myrans andra halvlek.

Andra målskyttar blev det nog också, Kevin Hulden och Mats Nyberg fick också göra varsit mål, båda på mycket fina anfall.

Hela laget spelade väldigt bra, de yngre juniorerna var på bra spelhumör.

Nu får laget ett lite träningspaus då nästa motståndare sitter i karantän. Läget i tabellen ser väldigt bra ut när två matcher återstår i första omgången. Myran klättrade upp till fjärde plats, dock med en match mer en bakomliggande Esse IK/2 och TUS.

/MMT

Statistik

7 - 3

Väsymättömät
(2-2)
9'MaaliMikkola Jussi
23'MaaliBrännkärr Marlo
30'MaaliMikkola Jussi
45'MaaliBrännkärr Marlo
54'MaaliBrännkärr Marlo
60'VaroitusSöderström Isac
61'MaaliBrännkärr Marlo
63'MaaliBrännkärr Marlo
65'MaaliHulden Kevin
70'VaroitusRasmus Martin