Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - Åland United
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 14:00 Nedervetil, Idrottsplan
18
Maj

Välkommen till Nedervetil sportplan på ligafotboll!


Denna klassiska fotbollssäsong har redan bjudit på många minnesvärda och historiska ögonblick men fråga är om det som händer på lördagen ändå toppar allt. Idrottsklubben kan stolt presentera, ligafotboll i Nedervetil! Det är inget fel på motståndaren heller då Åland United, finländsk mästare (2009, 2013) och ett av det senaste decenniets framgångslag, besöker solskensbygden. Väderprognosen lovar också ett helt fantastiskt fotbollsväder så vi på MMT kan bara konstatera att vi syns vid knottvallen kl. 14 då matchen sparkas igång.

Bortalaget Åland United har, sett till förhandsförväntningarna, inte inledningsvis nått upp till nivån som man själva säkert tänkt sig. Den hetaste guldkandidaten tillsammans med HJK har inlett knackigt och ligger på 8 poäng efter 7 matcher vilket betyder att man just nu är 16 poäng efter i serietabellen. Man kommer senast från en 0-2 hemmaförlust mot FC Honka och har förlorat de tre senaste matcherna och faktiskt inte gjort mål sedan 1-0 hemmavinsten över TPS den 22 april. Laget kryllar dock av bekanta namn och speciellt i defensiven är man starka. Målvaktsduon Anna Tamminen och Paula Myllyoja hör båda till finländska eliten och skall man plocka fram ett namn som de flesta känner faller valet på mittbacken Anna Westerlund. Årets damspelare i Finland 2018 och med över 100 A-landskamper medför hon rutin och kvalité som inte finns just nu på annat håll i detta rike.

Hemmalaget IK Myran faller inte in i några falska förhoppningar trots Ålands svaga form. De gulsvarta har sina egna utmaningar och det viktigaste just nu är att få ett stopp på målen som trillar in i den egna buren så att man ger sig själva en chans att vinna matcher. Hemmapremiären ger också förhoppningar om något bättre då man alltid presterat fint på den klassiska arenan. Ett välkommet tillskott är också att Jillian McVicker igen är spelklar efter sin skada och hon tar platsen mellan stolparna. Några frågetecken finns dock inför matchen och tränarstaben har en del att fundera på hur man bygger upp laget inför drabbningen.

Tillsammans är vi starka är Idrottsklubbens motto och då damerna nu återvänder till hemmaborgen efter ett par svåra matcher behövs den tolfte spelaren mer än hittills under säsongen. VÄLKOMMEN till Nedervetil sportplan, lördag 18.5 kl. 14.00!IK Myran är damfotbollens stolthet i Finland!


Åland United var det bättre laget och IK Myran fick igen lämna planen utan poäng i den historiska premiärmatchen på liganivå i Nedervetil. Vi ska dock lämna resultatet för en stund och konstatera att utöver detta bevisade Nedervetil med omnejd att centrum för den finländska damfotbollen finns precis här och ingen annanstans. Strålande väder, strålande förhållanden, 709 på plats runt planen, bortalaget njöt, hemmalaget njöt. TACK.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
0 - 4
(0-1)
37' Mål Campos Briana

80' Mål Aarna Signy

84' Mål Hagström Monica

96' Mål Nordin Sara
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier