Esittely
Ottelutilastot
TPS - IK Myran
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 16:00 Yläkenttä KHT
11
Maj

Viktiga poäng på spel i Åbo


Västkustremsan och riksåttan ger en välbehövlig variation i landsvägskonsumtionen då damlaget reser ner till Åbo. Viktiga poäng på spel då båda lagen för tillfället står på 3 poäng efter fyra spelade matcher.

Hemmalaget TPS är ett av lagen som förändrats kraftigt sedan förra säsongen. Påpassligt till denna match har man gjort klart med två nyförvärv då Emilia Ukkonen kommer in på lån från HJK och Sini Laaksonen återvänder från sina studier i USA. Hemmalaget har precis som Idrottsklubben vunnit en match som intressant nog kommit mot samma motståndare och med samma siffror (KuPS 2-1).Efter det har man förlorat tre matcher men alla med uddamålet och de svartvitrandigas försvarsspel har fungerat bra.

Bortalaget IK Myran har hittills spelat två tuffa bortamatcher mot HJK och Honka och trots att TPS ligger lägre ner i tabellen vet man i laget att man måste lyckas till 100% för att ha möjligheten att plocka med sig poäng från Åbo. Träningsveckan har varit bra så man åker således med positiv anda in i matchen. Jillian McVicker närmar sig med stora steg spelform och tar idag en plats på bänken men Emma Immonen fortsätter mellan stolparna. Positiva nyheter också att Chelsy Swackhamer som de senaste två matcherna spelat med en lindrig skada börjar vara återställd.

Truppen som reser till Åbo: Emma Immonen(mv), Jillian McVicker(mv), Laura Wentjärvi, Emma Malkamäki, Amanda Kass, Sabina Wallis, Rebecca Rasmus, Fanny Lindholm, Viktoria Byskata, Tilde Hellund, Annika Grundvall, Katie Murray, Sanna Ög, Sofia Matikainen, Chelsy Swackhamer.


Ingenting att hämta från Åbo


IK Myran krossades av hemmalaget TPS då damerna spelade sin femte match för säsongen på Yläkenttä i Åbo. Före matchen var stämningen god och tron på seger hög men efter de inledande minuterna visade TPS var skåpet skall stå och sprang ifrån myraniterna utan större bekymmer. Hemmalaget var bättre på allt och det fanns inte mycket som Idrottsklubben kunde sätta emot då misstagen på plan avlöste varandra.


Trippelbyte i pausen gav lite stadga i spelet men segern var längesen utom räckhåll. Emma Immonen spelade sin tredje raka match i Myranmålet och gjorde vad hon kunde men hon hade sällan den hjälp hon borde ha fått. Idrottsklubben läcker för tillfället som ett såll och tränarledningens huvuduppgift just nu måste vara att stoppa blödningen annars blir det inga poäng.

Hopp i förtvivlan återfinns i att inkommande helg får man äntligen debutera på den riktiga hemmaplanen i Nedervetil. Åland United besöker solskensbygden och trots det tuffa läget hoppas man att publiken sluter upp i skaror för att stöda klubben då det nu behövs och samtidigt bevittna igen en historisk händelse då ligafotboll spelas i Nedervetil.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
4 - 0
(4-0)
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier