Esittely
Ottelutilastot
FC Honka - IK Myran
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 16:00 Tapiolan N 1
4
Maj

Damerna på resa till Esbo


Första rundan av damernas liga betyder att Idrottsklubben nästan varje vecka får bekanta sig med en ny motståndare. Idag styr man bussen ner till Esbo för att möta en av 2000-talets mest framgångsrika damlag, FC Honka. Det är inte endast motståndaren som är en ny bekantskap utan myrorna får även för första gången denna säsong nöta naturgräs.

Förra säsongen var säkert en besvikelse för hemmalaget som slutade fyra i den inhemska serien men de deltog också som regerande mästare i Champions League. Efter säsongen har dock mycket hänt då ansvarstränaren och en stor del av den framgångsrika stommen bytt betesmark. Med detta sagt ligger FC Honka i dagsläget på andra plats i tabellen och laget kryllar av finländska ungdomslandslagsspelare. Efter en perfekt start på serien med tre vinster har det blivit en uddamålsförlust mot HJK och senast en mållös drabbning mot Ilves borta.

Idrottsklubbens emotionella vinst mot KuPS förra helgen är ett minne blott och dagens match blir igen en av säsongens stora prövningar då man intar planen vid Hagalunds idrottspark. Truppen har inte genomgått några stora förändringar under veckan. Jillian McVicker är fortfarande borta ur spel vilket betyder att Märsky-lånet Emma Immonen fortsätter mellan stolparna. Efter en regionlags fylld april är också unga löftet Tilde Hellund äntligen tillbaka och kan börja koncentrera sig på att utmana de andra spelarna om speltid i klubben. En del små skavanker nöter på truppen men Idrottsklubbens medicinska team har jobbat hårt och alla är spelklara till matchen.

Truppen till Esbo: Emma Immonen(mv), Elin Gripenberg(mv), Laura Wentjärvi, Emma Malkamäki, Amanda Kass, Sabina Wallis, Rebecca Rasmus, Fanny Lindholm, Viktoria Byskata, Marie-Helén Prest, Annika Grundvall, Katie Murray, Tilde Hellund, Sanna Ög, Sofia Matikainen, Chelsy Swackhamer

Frustrerande eftermiddag i slaskiga Hagalund


Det blev ingen fortsättning på poängregnet i utmanande förhållanden vid Hagalunds idrottspark. Hemmalaget gick ut ur striden som en klar segrare med siffrorna 4-1 vilket sett till hela matchen kan anses någorlunda rättvist. Frustration är dock kanske det bästa ordet att beskriva den slaskiga eftermiddagen.

Hemmalaget inledde piggt och vaskade genast fram en inledande chans innan myrorna riktigt hann positionera sig på plan men efter det var det för dagen svartklädda bortalaget som skapade det mesta och farligaste. Ett flertal goda skottlägen och ett par riktigt fina chanser kom aldrig upp som mål på resultattavlan och som det brukar stack hemmalaget upp och gjorde ledningsmålet. Desto längre halvleken led tog dock hemmalaget tillbaka taktpinnen men andra målet strax före halvtid kan anses turligt då ett nick mot mål tog Annika Grundvall i ansiktet och friställde en annan Honka spelare som enkelt kunde rulla in bollen.

IK Myran öppnade också andra halvleken piggt och tryckte tillbaka hemmalaget under de första tio minuterna. Ett par halvgoda lägen följdes upp med Sofia Matikainens jätteläge då hon på ett inlägg nickade bollen om hemmamålvakten Pauliina Nuora endast för att se en uppoffrande Honka försvarare rädda på mållinjen. En stund efter detta kom hemmalaget i sin första ordentliga anfall och bollen fann sig in i nätmaskorna efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Så kan det gå. Idrottsklubben gav dock inte upp utan fortsatte sätta press på hemmalaget och efter en timme nickskarvade Viktoria Byskata bollen åt Chelsy Swackhamer som utmanade och avlossade ett hårt skott som gick in via målvaktens händer. Den glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget tilldömdes en straff som de förvaltade. Resten av halvleken spelades bort där båda lagen stack upp men där myraniterna närmare slutsignalen började slarva och bjöd in motståndaren till farligheter.

FC Honka var ett jämnt och skickligt lag. I samma andetag hade IK Myran sina ljusa stunder och man borde ha förvaltat målchanserna bättre. Nästa vecka spelas dock en, för Idrottsklubben, mera relevant match då man besöker TPS i Åbo. Hela föreningen hoppas att Åbosektionen är på plats för att stöda myraniterna till seger.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
4 - 1
(2-0)
29' Mål Punsar Milla

45' Mål Hannula Riikka

52' Mål Hannula Riikka

61' Mål Swackhamer Chelsy

61' 1. målgivande passning Byskata Viktoria

64' Mål Kaivola Inka
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier