Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - PeFF/II
2019 - Herrar II - Kutonen
Klo 19:00 Terjärv, Konstgräsplan
15
Maj

Inför: Obesegrad svit på Terjärv konstgräsplan?


Dags för match igen för herrarnas andra lag!

Killarna har fått en veckas tid att återhämta sig och rehabilitera sina styva ben, och är redo för nästa utmaning: PeFF II.
Pedersöreföreningens andra lag har haft lite kortare återhämtningstid när de segrade över KPS II i söndags med 2-0 på bortaplan, men laget har högst antagligen en stor trupp med bra rotation så laget kommer vara redo för slaget vid Terjärv. PeFF II är en aning obekant för Myrans andra lag eftersom de inte spelat i samma seriesystem på en tid, PeFFs andralag höll till i division 5 under förra säsongen men trappade ner en nivå tills denna säsong, trots att de slutade i mitten av tabellen.

Det kommer absolut att vara en hård kamp om vinsten ikväll men Myran vill behålla målflödet i liv och kommer ge allt de har för att stå på 6 poäng efter 2 matcher. Eftersom representationslaget inte spelar förän på söndag denna vecka kan man även få se en del lirare som inte spelat mycket med första laget vara på plats vid Terjärv för att söka matchtempo. Så hemmalaget ser minst sagt ut att ha gott med kvalité samt bredd under kvällens match.


Så kom och njut av kvällssolen vid Terjärv konstgräsplan, samma sak som förra veckan medtages egen kaffeservering och inga inträdespengar behövs med!

Matchstart kl 19:00!


//MMT
Med många mål upp i serieledning!


Det blev ingen tät drappning som förväntades på onsdagskvällen i Terjärv. PeFF hade ett ungt lag med sig och fick inte riktigt kontroll på bollen under hela matchen utan försökte bara använda sig av unga pojkarna snabba löpningar. Det räckte tyvärr inte när de möttes av 30cm längre och 20kg+ större herrar som kunde enkelt få stopp på pojkarnas fart.

Istället fick myran träna på att rulla och hålla boll och skulle få även många chanser att träna på målskyttet. Bollen ville inte i mål många gånger under första halvlek. Men i 13onde minuten fick Myran hörna, och fasta situationer ser ut att bli Myrans styrka denna säsong. Lucas Hansen slår en fin hörna och Kevin Hulden får sätta in den tredje hörnmålet på två macher för Myrans andra lag. Efter det fortsatte chanserna att komma men utan resultat. PeFF kunde inte skapa många farliga chanser utan det krävdes en dålig bakåtpassning av Myran för att Alexander Boman kunde sno bollen och slå in kvitteringen. Resten av första halvlek var lite händelser men mycket kamp.
Till andra halvlek släppte Myran lös Niklas Rautio, som var på formjakt efter några mållösa matcher med första laget. Och visst var Niklas målsugen! I den 54 minuten kom första målet på straff. I 72 minuten var han framme igen och sköt in 3-1 efter att han blev frispelad av Joel Vikman, och bara 5 minuter senare placerade han in bollen i krysset efter inkast av långinkasts-specialisten Thomas Parviainen. Hat trick på 23 minuter och måformen är funnen för Nikke.
Efter detta var det dags för unge Lucas Hansen att sätta in några bollar. 5-1 satte han in efter förarbete av Thomas Parviainen och slutsiffrorna 6-1 kom när Robert Dahlbacka levererade tomt mål ått Lucas som lätt gjorde resten av jobbet.

Med bättre skärpa och avslut skulle slutresultatet enkelt varit tvåsiffrigt åt hemmalaget, men detta räkte bra till för att åka upp i serieledning med målskillnad.

Nu skall laget ta och njuta av vinstsviten och åka iväg på en par borta-matcher tills det blir dags igen för "Ögongodis-Fotboll" på hemmaplan.

//MMT


Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
6 - 1
(1-0)
13' Mål Hulden Kevin

13' 1. målgivande passning Hansen Lucas

27' Mål Boman Alexander

54' Mål Rautio Niklas

57' Gult kort Vikman Joel

72' Mål Rautio Niklas

72' 1. målgivande passning Vikman Joel

77' Mål Rautio Niklas

77' 1. målgivande passning Parviainen Thomas

79' Mål Hansen Lucas

79' 1. målgivande passning Parviainen Thomas

83' Mål Hansen Lucas

83' 1. målgivande passning Dahlbacka Robert
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier