Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - KUF
2019 - Herrar II - Kutonen
Klo 19:00 Terjärv, Konstgräsplan
8
Maj

Inför: Premiär av äkta gräsrotsfotboll.


Och så var dagen äntligen här även i de lägre divisionerna, Seriestart!
Fotboll på äkta gräsrotsnivå där absolut allt kan hända, även större och mera emotionella bedrifter än vad man kunde se de stora herrarna åstadkomma i Champions League-matchen under tisdagsnatten på Anfield.
Föreningens andra herrlag kommer fungera denna säsong som en akademi för föreningens alla talangfulla juniorer som ivrigt förbereder sig på att ta steget upp till representationslaget, men samtidigt kommer de att få mycket stöd och lärdom av de lite äldre spelarna, som med halva karriären bakom sig trappar ner från representationslaget. Dock kan man absolut inte underskatta deras enorma hunger efter att lira boll och de kommer fungera som extremt starka stöttepelare under säsongen. På sidlinjen ser man även iår föreningens stora general, Carl-Johan Enroth, som vet hur man ska få det bästa ut av spelarna.

Ikväll kommar man få se en bra blandning av dessa, trots att representationslaget spelar på samma gång i Karleby (kl. 20:00 på Sandhagens Konstgräsplan, mot No Stars. Upp till er vilken match ni väljer).

Spelplanet ikväll för andralaget kommer att vara Terjärvs konstgräsplan och för motståndet kommer föreningen få besök från Kållby, Nämligen KUF som andra laget kämpat med under några säsonger, alla dessa matcher har varit underhållande så MMT tvivlar inte på att denna match kommer svika den fotbollsintresserade!

Myran II - KUF
08.05 kl. 19:00
Terjärvs konstgräsplan

Ingen servering men även ingen Inträde.


//MMT


Rutinerad premiär för reservlaget


Det blev helt som förväntat en underhållande kväll på Terjärv konstgräsplan för herrarnas andralag.
Som det brukar vara på säsongspremiär så var det en del sökande efter positioner och rätt tempo, som KUF klarade av att hitta först och tog bra tag om spelet under första minuterna. Men ganska snabbt blev det ordning på myrans spel och chanserna började komma, bl.a via fasta situationer med längre bollar av Kaitajärvi.
Och sen, i den 38 minuten, fick Kevin Hulden kontroll över en lös boll och spred ut bollen till vänster, där den yngre Hansén Brother, Lucas kom framrusande, och smällde in bollen i främre krysset, och där såg det ut som bägge lagen visste vart matchen var påväg.
De andra målen kom på fasta situationer med långa bollar in i straffområdet, i den 45 minuten nickade Lauren snyggt in i bakre hörnet till 2-0 och i den 51 minuten fick Veeti Jylhä tag i en lösboll efter en långboll in och sköt in 3-0.
efter det försökte Myran att utöka ledningen under en tid men utan resultat. KUF försvararna offrade sig modigt och blockerade skott och inläggsförsök, Inte ens Parviainens tunga kanoner lyckades att ta sig igenom.

Men istället började KUF att komma fram till några halvchanser. MMT ville gärna se i vilken form målvakten Auren skulle vara i denna premiär, och Auren svarade, När Myrans försvar var en sekund borta blev en motståndare frispelad ensam mot mål och fick iväg en riktigt bra avslut, men dock visste han inte att i målet stod en f.d juniorlandslagsmålvakt i Ishockey och Auren reflexräddade avslutet med "klubbhandsken" över mål.

Kort efter detta var matchen slut, 3-0 vinst i premiären och första 3 poängaren var ett faktum.
Eftersnacket löd mest om att vem som kommer kunna stoppa Myrans andralag under denna säsong.
Nästa vecka fortsätter kampen på samma plan mot PeFF II

Laget:
Auren Jean (MV)
Dahlbacka Robert
Enroth Marcus
Jylhä Veeti
Kaitajärvi Andreas
Lauren Mikael
Nyberg Mats
Parviainen Thomas
Store Hannes
Sumell Casper
Hansén Linus
Björk Oliver
Hansén Lucas
Högnäs Martin
Hulden Kevin

//MMT

  • 0 min: IK Myran Auren Jean (MV) Dahlbacka Robert Enroth Marcus Jylhä Veeti Kaitajärvi Andreas Lauren Mikael Nyberg Mats Parviainen Thomas Store Hannes Sumell Casper Hansén Linus Björk Oliver Hansén Lucas Högnäs Martin Hulden Kevin


   

   

   

   
Statistik
3 - 0
(2-0)
38' Mål Hansen Lucas

38' 1. målgivande passning Hulden Kevin

45' Mål Lauren Mikael

45' 1. målgivande passning Nyberg Mats

51' Mål Jylhä Veeti

76' Gult kort Enroth Marcus
Mera nyheter
IK Myran
«  Augusti   »
Kategorier