Viktigt med Paus-gympa mellan spelsessionerna
Publicerad: 12.05.2023 14.38

Viktigt med Paus-gympa mellan spelsessionerna


Här är en guide för en effektiv pausgympa på 15 minuter:

  1. Börja med en uppvärmning. Gör några enkla övningar för att öka din hjärtfrekvens och få blodet att pumpa genom kroppen. Du kan till exempel göra några jumping jacks eller jogga på stället i 2-3 minuter.
  2. Stretcha ut. E-sport kräver ofta att du sitter i en position under en längre tid, vilket kan orsaka spänningar i nacke, rygg och armar. Stretcha ut dessa områden för att förbättra din flexibilitet och minska risken för skador. Börja med att sträcka ut nacken genom att långsamt böja huvudet åt höger och vänster sida. Fortsätt sedan med att sträcka ut armarna och ryggen genom att göra några enkla yogaövningar som "Child's Pose" eller "Downward-Facing Dog".
  3. Utför några styrkeövningar. Det är viktigt att ha en stark kropp för att undvika skador och förbättra din prestation. Gör några enkla övningar som hjälper dig att stärka dina bål, rygg och armar. Du kan till exempel göra några sit-ups, armhävningar eller plankor.
  4. Avsluta med en nedvarvning. Avsluta din pausgympa genom att lugna ner din kropp och sänka din hjärtfrekvens. Gör några enkla övningar som fokuserar på andningen, som till exempel djupandning eller yoga.
  5. Ta en kort promenad. Efter din pausgympa kan du ta en kort promenad runt i huset eller utomhus för att öka blodcirkulationen och få lite frisk luft. Detta kommer också att hjälpa dig att varva ner och förbereda dig för nästa spelomgång.

Kom ihåg att göra pausgympa en viktig del av din träningsrutin. Genom att regelbundet ta pauser och göra pausgympa kan du förbättra din fysiska hälsa, förhindra skador och förbättra din prestation i spelet.



IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com