Ny 3-poängare för herrarna
Publicerad: 03.07.2020 00:00

Matchbilden var klar hemmalaget backade hem och försökte få ner tempot, varje inkast, målsparkar och frisparkar tog evigheter att få iväg. Bortalaget försökte få upp tempot men bollen trivdes mera utanför plan än på planen. Målchanser skapades men det dröjde till den 40nde minuten innan Markus Enlund gjorde det förlösande 0-1 målet på förarbete av Lukas Rasmus. 0-2 kom på beställning när Tomi Björklund tog ett snabbt inkast till Rasmus Wassborr som i sin tur spelade åt Lukas Rasmus som ännu hittade Nicholas Enroth vid bakre stolpen, Nico hade en enkel uppgift att passa in bollen i tomt mål.

Det dröjde endast 3 minuter i andra halvlek när Friska Viljor reducerade till 1-2 på frispark av Tom Åstrand. Det var dock inget snack om saken vem som var det bättre laget, Friska Viljor tröttnade ordentligt medan vi fick använda vår breda trupp och hålla upp tempot. Lukas Rasmus gjorde 1-3 i matchminut 56 med ett skott från 22 meter, två minuter senare punkterade Tomi Björklund matchen med ett skott från samma läge. En bra genomförd match där alla krigade hårt matchen igenom.

Hela laget vill också tacka den talrika publiken som hade dykt upp till Yxpila och visade sitt stöd. YOGI!

Nästa match är mot FC-92 på Nedervetil sportplan 23.7 kl.19.00. Välkommen!

Målen
40' 0-1 Markus Enlund (Lukas Rasmus)
45' 0-2 Nicholas Enroth (L. Rasmus)
56' 1-3 L. Rasmus (Robin Skog)
58' 1-4 Tomi Björklund

Laget: Oskar Backström; Tomi Björklund, William Kangasniemi, August Stenberg(46' Oskar Ylimäki), Martin Rasmus(46' Robin Skog); Markus Enlund(85' Alexander Wargh), Sebastian Åström(85' Marlo Brännkärr), Nicholas Enroth; Max Högnäs(70' Jakob Dalhem), Lukas Rasmus(78' Joel Wikman), Rasmus Wassborr. Valter Hassel.