Vilma Saarela nyaste myraniten
Publicerad: 04.03.2020 00:00

Vilma Saarela nyaste myraniten

Senaste spelaren att ansluta till Idrottsklubben är Vilma Saarela från Karleby. Vilma har fått sin fotbollsfostran i GBK där hon främst spelat mittback men tränarledningen ser henne som en mångsidig ytterback i myrarmén. Hon inledde sin myrankarriär i cupmatchen mot ONS den 19 januari och skulle förstås fortsatt i matcherna mot ligalagen men en envis och långdragen sjukdomstid krävde vila och det är först nu som hon är igång igen på allvar. Vilma har ett brett passningsregister med båda fötterna som skall komma till stor nytta under säsongen.

Förra säsongen spelade Vilma främst med GBK:s b-flickor i division I där det blev fulla minuter i alla 17 matcher. Hon fick också smaka på den absoluta toppen i damernas division I då hon fick hoppa in och debutera mot PK-35 Vantaa på Myrbacka stadion. Vilma hör också till det framgångsrika futsallaget i GBK som vann b-flickornas FM-guld förra vintern och hon har även denna vinter rört sig i futsalkretsarna.

Vilma, tillsammans är vi starka!

Viimeisin pelaaja joka liittyy IK Myraniin on Vilma Saarela Kokkolasta. Vilma on saannut jalkapallokasvatuksensa GBK:ssa missä hän on lähinnä pelannut keskuspuolustajaa mutta valmennusjohto näkee hänet muurahaisarmeejassa monipuolisena laitapuolustajana. Hän aloitti uransa keltamustassa Suomen Cupin pelissä Onssia vastaan 19 tammikuuta ja olisi tietenkin jatkanut pelejä liigajoukkueita vastaan mutta pitkäaikainen sairastuminen vaati lepoa ja hän on vasta nyt jälleen täydessä iskussa. Vilmalla on leveä syöttövalikoima molemmilla jaloilla joka tulee olemaan suuri apu kauden aikana.

Viime kaudella Vilma pelasi lähinnä b-tyttöjen ykköstä GBK:ssa missä hänellä tuli täydet minuutit jokaisessa 17 ottelussa. Hän sai myös maistaa naisten ykkösen kärkivauhtia kun hän pääsi kentälle ja debytoi Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaata vastaan. Vilma kuuluu myös viime talvena GBK:n b-tyttöjen SM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen ja hän on jatkanut futsalpiireissä myös tänä talvena.

Vilma, yhdessä olemme vahvoja!

Klubbens senaste

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com