Inför: IK Myran - PeFF

Nypotatis & Sill, Bastubad vid sommarstugan, Dans runt midsommarstången.
Folk har många olika traditioner runt midsommaren, den fina somriga högtiden.
Men det finns även en fin midsommartradition för en Myranit, och det är fotbollsmatch på Midsommartorsdag!

Även i år har Myrans personal sett till att bjuda Myraniter på traditionsenliga standarder. Motståndarlagen brukar stå i kö för att delta i Myrans midsommar Kickoff, och i år föll lotten lyckligt på Pedersöre FF från andra sidan kommungränsen.

PeFF är, liksom Myran ett känt division fyra lag som har funnits där i alla år, även med någon känning på division 3. Till denna säsong har PeFF hamnat att ta ny fart i division 5.
Säsongen har börjat tufft för Peff och laget kämpar i lägre delen av tabellen där de har skrapat ihop 6 poäng på 6 matcher. De kommer dock till torsdagens match med en färsk seger i bagaget efter att dom har slagit Väsymättömät med 4-1 i förra matchen. Deras främste målskytt Robin Westerlund har gjort mål i de fyra senaste matcherna, och kan vara någon att hålla ögonen på.

Hemmalaget Myran har nu två matcher i rad tappat poäng och åkte på säsongens första förlust i senaste matchen mot tabellettan Black Eagles (Rapport).
Nu hoppas ju alla att man skall få i gång vinstmaskineriet igen och kamma hem första hemmamatchvinsten inför fina midsommarpubliken. Enligt senaste källorna från ljugarbänken vid K Högnäs så skall Myran ha pappret fullt, dvs. tränarstaben har fått lyxproblemet och får välja ut sin trupp till matchen.

När man nu är 7 matcher inne i säsongen kanske MMT kan försöka sig in på och låna från de internationella ligorna konceptet med att lista en så kallad ”One to Watch” spelare.

*Max Högnäs
Lagets skyttekung för tillfället. Max har visat enormt mycket energi i alla matcher och är väldigt målsugen i alla Myrans anfall. Max är alltid farlig.

Med dessa välvalda ord hoppas vi att publiken vill komma med och starta igång midsommaren med Idrottsklubben Myran.

(6-0)
5'MaaliBrännkärr Marlo
6'MaaliBrännkärr Marlo
10'MaaliBrännkärr Marlo
15'MaaliBrännkärr Marlo
28'MaaliHögnäs Max
42'MaaliNylund Olli
64'MaaliNylund Olli
69'MaaliHögnäs Max
72'MaaliÅström Sebastian
86'MaaliTasco Gabriele