Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - KuPS
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 15:00 Kokkola, Kippari Hall
27
Apr

Klassiska KuPS på besök i Kipparihallen


Månadens sista lördag till ära bjuder Idrottsklubben publiken på match i Karleby för andra helgen i rad. Trots det utlovade fina vädret kommer Kipparihallen denna gång att fungera som matcharena men hela den gulsvarta familjen kan förstås dra stor nytta av detta och skapa en traditionell tät stämning då klassiska fotbollsföreningen KuPS från Kuopio anländer till västkusten.

Förra säsongen hette ännu bortalaget Pallokissat och degraderades efter en misslyckad säsong från damligan. Under vintern tog Kuopios starke man, tillika bollförbundets ordförande Ari Lahti, damfotbollen under sina vingar i KuPS och resten är historia som man brukar säga. Via kabinetten fick man ligaplatsen tillbaka och nyförvärven som man anlitat t.ex. till anfallet är ryska landslagsspelaren Marina Kiskonen och en av de bästa spelarna som spelat i den finska ligan på senare år, Gentjana Rocchi. Förra helgen vann man mot JyPK på hemmaplan med 4-3 efter ett sent vinstmål av Aino Kröger.

Hemmalaget bugar dock inte åt namnen och tar med sig till inkommande match de positiva signalerna från förra helgen. Jillian McVicker kommer inte till spel denna helg efter skadan som hon ådrog sig i TiPS matchen men Idrottsklubben hoppas kunna presentera en ny målvakt under slutskedet av veckan. Förutom detta är läget bra i truppen och känslan är klar att man vill utmana bortalaget på allvar om segern i matchen.

VÄLKOMMEN till Kipparihallen lördag 27.4 kl. 15.00! #myrarmén #tillsammansärvistarka #alltidoavsett

Historisk seger!


Det var förstås bara en fråga om när Idrottsklubben tar sina första poäng och första seger på liganivå och alla inblandade skulle säkert varit mera än nöjda med en 1-0 seger. Då återstår endast frågan om det är möjligt att ta segern på ett mera emotionellt och dramatiskt sätt? Idrottsklubben Myran vore inte föreningen den är om svaret inte vore JA.

Förhoppning. Förtvivlan. Glädjerus.

En klassiker.

Då Katie Murrays genomskärare hittar en djupledslöpande Sofia Matikainen, som rundar målvakten Daniela Solera och kyligt placerar in bollen i den tredje övertidsminuten, är bortalagets kvittering ett minne blott och festen är igång.


Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
2 - 1
(1-0)
16' Mål Matikainen Sofia

16' Mål Matikainen Sofia

88' Mål Rochi Gentjana

93' Mål Matikainen Sofia

93' Mål Matikainen Sofia

93' 1. målgivande passning Murray Katie
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier