Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - TiPS
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 15:00 Kokkola, Santahaka (tekonurmi)
20
Apr

Ett steg framåt


IK Myran damers hemmapremiär spelades i strålande väder inför en strålande publik såväl till antalet som till stämningen. Ett stort TACK inledningsvis för detta. På planen söker laget förståeligt ännu sitt bästa jag, på den nya obekanta serienivån, men utanför planen har klubben varit den klart mest lysande stjärnan i finländsk damfotboll under en längre tid och VI har lagt ribban som andra vill nå.

Ett steg framåt.

är enda sättet att beskriva lördagens match. Igen hade myraniterna svårt att komma igång i den första halvleken och bortalaget fick alltför mycket ytor att spela på mellan lagdelarna och så kom också 0-1 målet. I samband med bortalagets andra mål skadades också målvakten Jillian McVicker som också tvingades avbryta matchen i halvtid efter att det skadade benet svält upp rejält. Detta betydde följaktligen att kommunens egen flicka, Elin Gripenberg, fick debutera i damligan.

Elin fick en relativt behaglig inledning på ligakarriären då hemmalaget ryckte upp sig ordentligt till den andra halvleken förstärkta av den sena reduceringen efter en hörna i slutet av den första halvleken. De gulsvarta soldaterna dominerade den andra halvlekens första 35 minuter och skapade också en handfull goda chanser att kvittera matchen där Viktoria Byskatas skott på Chelsy Swackhamers passningen var den bästa men parerades brilliant av den utrusande bortamålvakten Henriikka Mäkelä.

När hemmalaget inte förmådde att sätta någon av sina chanser hände det som är relativt vanligt i dessa sammanhang. Med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid droppade bollen påpassligt ner i fötterna på Jenna Topra in i straffområdet och hon förvaltade bortalagets första chans i den andra halvleken och av bara farten utökade samma spelare slutsiffrorna i slutminuten till 1-4.

Som förväntat har det varit en tuff start på livet i ligan för Idrottsklubbens damer. I dessa tider gäller det dock att fokusera mera på utvecklingen än resultaten. Nästa lördag blir det igen en stor utmaning då storsatsande klassiska fotbollslaget KuPS från Kuopio besöker Karleby. Dagens motståndare TiPS är kanske den bästa förebilden för IK Myran som steg året före till ligan och hade inledningsvis svårt att bli bekväma med den nya nivån men som blev bättre och bättre desto längre säsongen led. Med detta i tankarna välkomnar vi vår fantastiska publik pånytt till Karleby inkommande lördag.


Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
1 - 4
(1-2)
18' Mål Ariyo Roosa

34' Mål Ariyo Roosa

43' Mål Wentjärvi Laura

86' Mål Topra Jenna

88' Mål Topra Jenna
Mera nyheter
IK Myran
«  Juli   »
Kategorier