Jubileumsmatch!
Publicerad: 30.09.2021 00.00

Jubileumsmatch!

The last dance, var temat som Phil Jackson gav sista säsongen han tränade Chicago Bulls i NBA. Samma tema verkar passande för Jubileumsmatchen denna lördag. I denna match handlar det nämligen inte bara om 3 poäng utan även överlevnad i division 3. Tabellen lyder som följande, Vinst=nytt kontrakt, Lika=nytt kontrakt och Förlust=nerflytt till fyran. Som sanna underhållare har IK Myrans Representationslag väntat till säsongens sista match för att avgöra sitt eget öde. Så kom med denna Lördag den 2.10 kl.14:00 och avsluta säsongen på rätt sätt, denna match behövs ert stöd mer än någonsin tidigare. Oavsett hur matchen slutar och helt orelaterat till detta evenemang så har Myrans båda herrlag slutat säsongen högre än TUS representationslag, vilket MMT tycker är viktigt att nämna.

Säsongen som gått har som förväntat varit tuff och kvalitetsskillnaden mellan divisionerna märktes rakt från start. När vi intervjuade Fotbollssektionens ordförande Martin Högnäs om den gågna säsongen hade han följande kommentarer "Säsongen har stort sett gått som förväntat. Vi viste att ett nykomling i vilken serie som helst inför fina sportliga utmaningar. Vi har klarat oss mycket bra på hemmagräset, men vi skulle kunnat kräva av oss själva lite bättre resultat på borta plan". Trots att mycket är osäkert inför säsong 2022 så var Högnäs positiv inställd och sade följande: "Att det spelas fotboll oavsett serienivån vid sportplanen i en trivsam social miljö"

Motståndet Kaskö IK är hack i häl med Myran och står 3 poäng efter i tabellen. Förra mötet mellan lagen slutade 5-4 i Myrans fördel då avgörande målet kom i 93:dje minuten! Med detta i tanke så är det omöjligt att utse någon "favorit" inför matchen och MMT förväntar sig en jämn match då båda lagen kämpar om överlevnad. Men så att ni inte ska behöva lita blint på MMT:s namnlösa reportrar så har vi frågat några från Rep. lagledningen om deras tankar inför lördagsmatchen. Representationslagets sportchef Joel Vikman har följande förväntningar inför matchen: "Förväntningarna är på topp. Sista matchen avgör allt, vinna eller försvinna. Allt är i egna händer och vad skulle vara bättre än det. Vi är känt som ett starkt hemmalag med nejdens bästa publik." och Representationslagets Huvudtränare Andreas Kaitajärvi sa följande: "Hoppas att det blir en fin tillställning med mycket publik."

Så änn en gång varmt välkomna till Knottvallen på lördag, förutom matchen så kommer även en lövblåsare att lottas ut. Inträde 5€

//MMT

Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv