Esittely
Ottelutilastot
IK Myran Herrar II - Väsymättömät
2021 - Herrar II - Miesten Vitonen
Klo 19:00 Nedervetil, Idrottsplan
29
Jul

Har herrarnas akademilag fått igång segertåget?


Torsdag, sommarkväll, 25°C, strålande solsken.
Vad passar då bättre än en fin drabbning på Nedervetil Sportplan.

Som rubriken undrar, har myrans gäng fått igång en vinnande koncept. Det har sätt lovande ut och efter fina drabbningen i kommunderbyt för några veckor sedan tog hjältarna en ny seger veckan efter i Vetil mot VetU med hela 3-1. Nu pekar formkurvan rakt upp och frågan är, kan någon stoppa dem?

Ikväll är det väsymättömät från Kaustby som skall ge ett försök. Ser man till tabellen har Myran litet försprång och ligger en placering högre upp en väsymättömät.Väsymättömät kommer till matchen från en bra vinst när de slog Esse IK/2 på hemmaplan med 2-1.
Laget har inte ställt till med många mål i deras matcher och deras bästa målskytt på 2 mål är Jussi Mikkola som har mött Myrans lag flera gånger i flera olika lag då han letat sin plats under karriären.
Ser man till hemmalagets målfarlighet så kan man ju bara nämna den alltid målhungrige Marlo Brännkärr, som på 5 matcher gjort 6 mål och ligger andra i skytteligan.

Analysen då? MMT minns tillbaka på de två lagens föregående möten och konstaterar att det har alltid varit svårt mot Väsymättömät. Myran har dock varit den bollförande laget och med en skyttekung på topp borde man nog lyckas med avsluten relativt mycket bättre en föregående möten.
Så med detta sagt kan MMT säkert spela på en hemmavinst och tror den sitter 7 av 10 ggr. Dock ligger en oavgjort nära till hands pga hemmalagets lite sämre träningsveckor. Mål kommer det att bli.

Så med denna information:

IK MYRAN II - Väsymättömät
29.7.2021 kl. 19:00

VÄLKOMNA!

//MMT

Målfest i segern för herrarnas akademilag med en femmålsskytt.


Det blev tippat på mål samt vinst för myran på torsdagskvällen, och så blev det, storvinst!

Det var en väldigt taggad och målinriktad Myranlag som på torsdagskvällen startade igång matchen till ljudet av Esko Karvinens visselpipa. Spelet började bra för hemmalaget och man ville forcera framåt direkt från start. Det skulle inte heller dröja länge för att chanserna skulle komma. Först skulle Magnus Slotte leverera Robin Hulden en fin genomskärare, efteråt Robert Dahlbackas lobb över försvarslinjen till Marlo Brännkärr, samt många fina inlägg av Joel Vikman från vänsterkanten in i boxen. Men målet kom inte.

Istället var det Väsymättömät som fick jubla sitt ledningsmål efter deras första chans i matchen. Jussi Mikkola slog en fin frispark som åkte rakt i ribban, oturligt nog studsade bollen ner i målvakten Oskar Backströms rygg och in i mål.

Myran fortsatte spela med boll, och började småningom hitta lugnet i spelet, och sedan kom belöningen. I den 23 minuten slapp måltjuven Marlo och sätta in Myrans kvitteringsmål.
Myran fortsatte spela bra, men några små felpassningar fortsatte komma nu som då, och en sådan miss blev bestraffad nar Mikkola gjorde sitt och väsymättömäts andra mål i 30e minuten.

Men, som MMT före matchen analyserade, så har Myran en väldigt målhungrig måltjuv i form. Strax före paus var Marlo Brännkkärr igen rätt placerad och kvitteringsmålet var ett faktum. Och det var början av Brännkärr-show.

För när andra halvleken var i gång spelade hela laget lugnare och det levererades fina chanser på löpande band. Och Brännkärr tog vara på de flesta chanser. 3-2 Brännkärr, 4-2 Brännkärr, 5-2 Brännkärr. Matchen blev snabbt avgjord i andra halvleken, motståndarna blev trötta och hemmalaget hade spelglädje. Dock fick gästerna ett tredje mål när Myran tog det lite väl lugnt, men trots det var det Myrans andra halvlek.

Andra målskyttar blev det nog också, Kevin Hulden och Mats Nyberg fick också göra varsit mål, båda på mycket fina anfall.

Hela laget spelade väldigt bra, de yngre juniorerna var på bra spelhumör.


Nu får laget ett lite träningspaus då nästa motståndare sitter i karantän. Läget i tabellen ser väldigt bra ut när två matcher återstår i första omgången. Myran klättrade upp till fjärde plats, dock med en match mer en bakomliggande Esse IK/2 och TUS./MMT

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Herrar II 7 - 3
(2-2)
9' Mål Mikkola Jussi

23' Mål Brännkärr Marlo

30' Mål Mikkola Jussi

45' Mål Brännkärr Marlo

54' Mål Brännkärr Marlo

60' Gult kort Söderström Isac

61' Mål Brännkärr Marlo

63' Mål Brännkärr Marlo

65' Mål Hulden Kevin

70' Gult kort Rasmus Martin

75' Mål Jylhä Eetu

89' Mål Nyberg Mats
Mera nyheter
Herrar II
«  December   »