Miehet II, Miesten Vitonen

IFS - IK Myran Herrar II   1 - 2

Purmo, Åvallen

Myran II säkrade Div. 5 kontrakt!

//9.7 förlorade man senast mot Esse IK II och det såg tufft ut. Exakt en månad senare, 9.8, Vinner man IF Standard med 2-1, fjärde raka segern, fjärde i tabellen, säkrad plats i övre slutserien och därmed säkrad division 5 kontrakt till nästa säsong.//

Med två matcher kvar att spela visste laget exakt vad som gällde när de anlände Åvallen i Purmo. Med vinst eller oavgjort var det säkrad plats i övre slutserien. Med förlust skulle spänningen skjutas fram till lördagens derby mot TUS.

Bestämt gick lagen in för att göra det säkert för dem och redan 15 sekunder in var Marlo Bränkärr oerhört nära att skjuta gästerna till ledning. Det blev en övertag för Myran direkt i första halvlek. Det var istället i den 15de minuten som Marlo lyckades. En fin passning av Aron Skog hittade fram till Brännkärr som fixade ledningen för gästerna.
Det var också 0-1 som gällde vid halvtid.
I andra halvleken hade Myran fortsatt ös mot purmomålet och skapade många chanser, med det blev ingen utökning för Myran. Standard började även få lite mer chanser och började hoppas på en kvitteringsmål. Både Viktor Storkamp i Purmomålet och Joel Vikman som fick vakta Myranmålet spelade väldigt bra och var trygga i räddningarna.

Mot slutet av matchen, efter att purmo haft en anfall fick Myran frispark från halva plan efter en kontringsläge. Martin Rasmus som fixat frisparken tog också hand om att slå frisparken, vilket resulterade till en lobb framför mål och en Marlo Brännkärr som petade in segermålet för Myran!

Det såg länge ut att Vikman skulle lyckas hålla nollan, men i 93de minuten ville domaren Saliha Isa gynna hemmalaget med en straffspark. Forsman Hugo som blev fälld tog straffen själv och överlistade Vikman. Strax efter det var matchen över och fjärde raka segern för Myran var ett faktum.

Nu har laget garanterat en plats i division 5 till nästa säsong och kommer fortsätta kämpa om toppplaceringarna senare i höst.
Men först är det dags för Derby på lördag mot TUS som fortfarande ligger löst mellan övre och nedre slutserien

(0-1)
15'MaaliBrännkärr Marlo
33'MaaliForsman Hugo
60'VaroitusBrännkärr Marlo
86'MaaliBrännkärr Marlo