Naiset, Naisten Ykkönen

RoPS - IK Myran   3 - 0

Keskuskenttä, Rovaniemi TN

Tufft för damerna i Rovaniemi - Naisilla kova peli Rovaniemellä

Det blev en svår match för Idrottsklubbens stolta krigare i Rovaniemi. Hemmalaget RoPS dominerade stora delar av drabbningen och kunde till sist rättvist vinna matchen med 3-0. IK Myran började båda halvlekarna piggt och skapade sina bästa chanser under dessa delar av matchen men successivt tog RoPS kommandot och Karlebybekanta Tanja Nousiainen kunde föra hemmalaget till ledningen efter ett fint anfall. Det fanns dock liv i matchen ända fram till den 73 minuten när domaren signalerade för indirekt frispark från fem meter och bollen hittade till slut in i nätmaskorna genom de gulsvartas elvamannamur. Efter detta försökte IK Myran ännu lyfta positionerna vilket gav hemmalaget mera utrymme att kontra och skapa några farliga lägen och även tredje hemmamålet såg dagens ljus.

Idrottsklubben tvingades till flera ommöbleringar under matchens gång och det gjorde förstås inte uppgiften lättare men trots nederlaget fanns det flera positiva prestationer varav man kan plocka fram ständige försvarsgeneralen Amanda Kass som såg till att hålla ihop linjen under de allra flesta situationer. Vilma Saarela (på bilden) gjorde en mycket fin insats som vänsterback och Vera Mattilas inhopp på mittfältet gav en extra effekt. Nästa veckas lördag spelar damerna igen då HauPa besöker solskensbygden i en match som börjar kl. 15.00 på Nedervetil sportplan.

IK Myranin ylpeillä taistelijoilla vaikea ottelu Rovaniemellä. Kotijoukkue RoPS hallitsi isoja osia ottelusta ja otti lopulta ansaitun 3-0 voiton. Vierasjoukkue aloitti molemmat puoliajat pirteästi ja loi parhaimmat paikat näissä osissa ottelua mutta mitä pidemmälle puoliajat kulki sitä enemmän kotijoukkue otti hallinnan itselleen ja Kokkolassakin tunnettu Tanja Nousiainen vei kotijoukkueen johtoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. Ottelussa oli kuitenkin panosta aina 73 minuutille asti kunnes RoPSille tuomittiin epäsuora vapaapotku viidestä metristä ja pallo löysi lopulta tiensä maaliverkkoon keltamustien koko joukkueen muurin välistä. Tämän jälkeen vierailijat yrittivät vielä nostaa joukkuetta ylemmäs ja tämä antoi emännille mahdollisuuden rakentaa muutama hyvä paikka ottelun loppuun ja pelin kolmaskin maali näki päivänvalon.

IK Myran joutui ottelun aikana useampaan kertaan vaihtelemaan pelipaikkoja mikä ei tietenkään helpottanut tuloksentekoa mutta tappiosta huolimatta ottelussa oli muutama hyvä onnistuminen josta voidaan poimia esille puolustuskenraali Amanda Kass joka piti linjan kasassa melkein kaikissa tilanteissa. Vilma Saarela (kuvassa) pelasi erittäin hyvän ottelun vasempana puolustajana ja Vera Mattilan kentälletulo antoi uuden ulottovuuden pelinrakenteluun. Ensi viikon lauantaina naiset pelaavat taas kun HauPa saapuu Alaveteliin otteluun joka alkaa klo. 15.00.

Statistik
RoPS

3 - 0

(1-0)
30'MaaliNousiainen Tanja