IK Myran levererade i toppmötet inför 524 åskådare
Publicerad: 04.09.2020 00.00

Det tog endast 9 minuter för att spräcka Esse IK:s fantastiska svit på 8 matcher utan insläppt mål. Det var Lukas Rasmus som fick äran att göra målet som var direkt ur spelboken. Första halvleken var riktigt bra av de gula och vi följde matchplanen mycket väl. Vi var mycket väl förberedda på att Esse IK satsar på omställningar så direktiven var enkla: tappa inte bollen på fel ställe. Vi visste också att vi måste spela ett varierat anfallsspel för att luckra upp det fina försvarsspel som Esse IK har visat upp under säsongen. Efter att vi gick in i paus med en 1-0 ledning så var det mycket positiva miner i omklädningsrummet och det fanns inget tvivel om att det inte skulle gå vägen. Efter att Markus Enlund gjorde 2-0 strax i inledningen av andra halvleken genom ett mönsteranfall så stärktes den känslan ytterligare. Rasmus Wassborr visade prov på sin snabbhet när han rann igenom i sextionde minuten och saken var klar. Sista halvtimmen dominerades av Esse IK men det var aldrig någon panik i hemmalägret. Esse IK var det bästa laget vi har mött för säsongen och bjöd på bra motstånd men vi var helt enkelt bättre över hela plan och vinsten var mer än rättvis.

Det går inte att nämna någon särskild spelare efter en så fin laginsats. Alla drog sitt strå till stacken och ville verkligen vinna matchen, som dock blev dyrköpt när Lukas Rasmus stukade foten i första halvleken och missar troligtvis de två sista matcherna medan Markus Enlund fick en spricka i handleden. Den pratglada mittbacken William Kangasniemi spelade också sin sista match för säsongen eftersom han flyttar sina bopålar till Sverige.

Nästa match spelas onsdagen 9.9 i Larsmo mot ett starkt LBK som ligger på en fin tredje plats i serien. Serien avslutas 19.9 kl.14.00 hemma mot PeFF. YOGI!

Målen:

8' 1-0 Lukas Rasmus (Tomi Björklund)

48' 2-0 Markus Enlund (Nicholas Enroth)

60' 3-0 Rasmus Wassborr (Enroth)

Laget: Oskar Backström; Tomi Björklund, William Kangasniemi, Oskar Ylimäki, Max Högnäs; Nicholas Enroth(84' Joel Wikman), Sebastian Åström, Kim Salonen(76' Marlo Brännkär); Rasmus Wassborr, Lukas Rasmus(46' Robin Skog), Markus Enlund(90' Martin Rasmus). Valter Hassel