Vinst både mot No Stars och TUS
Publicerad: 21.08.2020 00.00

11.8 No Stars – IK Myran 0-4 (0-1)

Detta var årets tuffaste match hittills där rutinerade No Stars länge stod upp för IK Myrans offensiva kraft. Vi hade stort bollinnehav men hemmalaget försvarade bra i sin 4-4-2 formation och krympte ytorna bra på den lilla planen i sandhagen. Orken tog dock slut i andra halvleken för No Stars och vi kunde med vårt konstanta löpande och varierande anfallsspel skapa tillräckligt med målchanser för att ro hem en trygg seger.

Detta var troligen årets bästa match av de våra och den höll hög division 4 klass. Hela backlinjen spelade utomordentligt både defensivt som offensivt.

Målen:

27’ 0-1 Markus Enlund

51’ 0-2 Rasmus Wassborr (Nicholas Enroth)

61’ 0-3 Lukas Rasmus (Wassborr)

64’ 0-4 Wassborr (Kim Salonen)

Laget: Oskar Backström; Tomi Björklund, Oskar Ylimäki, William Kangasniemi, Sebastian Kankaanpää(86’ Martin Rasmus); Nicholas Enroth, Sebastian Åström, Kim Salonen; Rasmus Wassborr(80’ Robin Skog), Lukas Rasmus(89’ Jakob Dalhem), Markus Enlund (76’ Marlo Brännkärr).

20.8 IK Myran – TUS 6-1 (3-1)

Vi tog även hem andra kommunderbyt på hemmaplan mot TUS.

Det var aningen nervöst i början av matchen med många bolltapp av båda lagen. Efter att Oskar Ylimäki borrade in 2-1 i bortre krysset så släppte det för oss och vi dominerade stort resten av matchen. TUS försökte pressa hårt och spela rätlinjigt från men efter 20 minuter så avtog den pressen och vi kunde diktera tempot resten av matchen. Detta var inte säsongens bästa match men ändå ett styrkebesked att man kan vinna ett kommunderby med 6-1 fastän man inte har den bästa dagen på jobbet.

Hela laget vill även tacka de drygt 250 åskådare som kom och bevittnade matchen. Nästa match spelas torsdagen 3.9 när Esse IK kommer på besök. Även Esse IK har full pott efter 8 spelade omgångar utan ett enda insläppt mål. Detta är en match som ingen kan missa!

Målen

2’ 1-0 Lukas Rasmus (Markus Enlund)

21’ 2-1 Oskar Ylimäki (Robin Skog)

26’ 3-1 Enlund (L.Rasmus)

50’ 4-1 L.Rasmus (Skog)

66’ 5-1 L.Rasmus (Rasmus Wassborr)

79’ 6-1 Wassborr (Skog)

Laget: Oskar Backström; Tomi Björklund, William Kangasniemi(82’ Martin Rasmus), Oskar Ylimäki, August Stenberg(76’ Sebastian Kankaanpää); Kim Salonen, Robin Skog(85’Joel Wikman), Sebastian Åström; Rasmus Wassborr, Lukas Rasmus(71’ Nicholas Enroth), Markus Enlund (67’ Marlo Brännkärr).