Miehet II, Kutonen

K-Pallo - IK Myran   1 - 4

Kalajoki, Merenojan urheilukenttä

Bragden i Kalajoki

Det blev återigen en väldigt fin seger för herrarnas andra lag, denna gång på bortaplan så långt som till Kalajoki, på måndag kväll.

MMT hade ej möjlighet att närvara under lagets tredje raka seger men har möjligheten att bifoga tränaren Enroths kommentarer vilket håller världsklass nivå.

" Det var en av Tvåans absolut bästa matcher de senaste åren!

En mycket bra div 6 match på en ypperlig gräsmatta. K-P överraskade med att spela bra och de ägde nog bollen mera.

De första 10 minuterna var svåra K-P dominerade stort, men vi försvarade bra och gav inga målchanser. Då Jakob kom ner på mittfältet och Lucas dessutom lyckades göra 0-1 tog vi över matchen. Tyvärr så blåste domaren av nästan alla våra anfall för offside under resten av halvleken (med K-Pallos bänk som linjedomare).

Genast efter pausen gjorde Rasse 0-2. K-P pressade hårt och reducerade till 1-2 efter frispark. 1-3 kom då Rasse igen löpte ifrån Kalajoki försvaret. Segern säkrades sedan av Thomas.

IKM: Max; Ted, Martin R. Marcus, Linus; Hannes, Joel, Thomas, Lucas; Kevin & Jakob. Avbytare Rasmus, Veeti, Casper & Robert.
Max, Ted, Martin, Marcus och Jakob spelade 90 minuter.

0-1 Lucas avslutade säkert ensam med målvakten efter Joels långa passning.
0-2 Rasse löpte ifrån försvaret och sköt i mål via stolpen, magnifik passning av Jakob.
0-3 Rasse rullade in bollen förbi utrusande målvakten frispelad av Joel.
0-4 Jakob frispelade Rasse till höger. Rasse passade in bollen och Thomas kom farande och bredsidade in bollen med kraft från straffgränsen. Snyggt.

Bra i Myran Max helt felfri i målet.
Hela försvaret Ted, Martin, Marcus och Linus hårt och bestämt hela matchen.
Tonåringarnas spel på mittfältet isynnerhet utan boll, Hannes bästa matchen i Tvåan, Jakob bäst på plan som defensiv mittfältare, Lucas till vänster och Veeti lagets ´Esa Tikkanen´.
I anfallet kom Rasse igång i andra halvleken och var ytterst nära hattrick han hade rundat målvakten men en försvarare hann emellan "

Statistik
K-Pallo

1 - 4

(0-1)
18'MaaliHansén Lucas
18'MaalisyöttöVikman Joel
47'MaaliWassborr Rasmus
47'MaalisyöttöDalhem Jakob
75'MaaliWassborr Rasmus
75'MaalisyöttöVikman Joel
87'MaaliParviainen Thomas
87'MaalisyöttöWassborr Rasmus