Miehet II, Kutonen

IK Myran - PeFF/II  6 - 1

Terjärv, Konstgräsplan

Med många mål upp i serieledning!

Det blev ingen tät drappning som förväntades på onsdagskvällen i Terjärv. PeFF hade ett ungt lag med sig och fick inte riktigt kontroll på bollen under hela matchen utan försökte bara använda sig av unga pojkarna snabba löpningar. Det räckte tyvärr inte när de möttes av 30cm längre och 20kg+ större herrar som kunde enkelt få stopp på pojkarnas fart.

Istället fick myran träna på att rulla och hålla boll och skulle få även många chanser att träna på målskyttet. Bollen ville inte i mål många gånger under första halvlek. Men i 13onde minuten fick Myran hörna, och fasta situationer ser ut att bli Myrans styrka denna säsong. Lucas Hansen slår en fin hörna och Kevin Hulden får sätta in den tredje hörnmålet på två macher för Myrans andra lag. Efter det fortsatte chanserna att komma men utan resultat. PeFF kunde inte skapa många farliga chanser utan det krävdes en dålig bakåtpassning av Myran för att Alexander Boman kunde sno bollen och slå in kvitteringen. Resten av första halvlek var lite händelser men mycket kamp.

Till andra halvlek släppte Myran lös Niklas Rautio, som var på formjakt efter några mållösa matcher med första laget. Och visst var Niklas målsugen! I den 54 minuten kom första målet på straff. I 72 minuten var han framme igen och sköt in 3-1 efter att han blev frispelad av Joel Vikman, och bara 5 minuter senare placerade han in bollen i krysset efter inkast av långinkasts-specialisten Thomas Parviainen. Hat trick på 23 minuter och måformen är funnen för Nikke.
Efter detta var det dags för unge Lucas Hansen att sätta in några bollar. 5-1 satte han in efter förarbete av Thomas Parviainen och slutsiffrorna 6-1 kom när Robert Dahlbacka levererade tomt mål ått Lucas som lätt gjorde resten av jobbet.

Med bättre skärpa och avslut skulle slutresultatet enkelt varit tvåsiffrigt åt hemmalaget, men detta räkte bra till för att åka upp i serieledning med målskillnad.

Nu skall laget ta och njuta av vinstsviten och åka iväg på en par borta-matcher tills det blir dags igen för "Ögongodis-Fotboll" på hemmaplan.

//MMT

Statistik

6 - 1

PeFF/II
(1-0)
13'MaaliHulden Kevin
13'MaalisyöttöHansén Lucas
54'MaaliRautio Niklas
57'VaroitusVikman Joel
72'MaaliRautio Niklas
72'MaalisyöttöVikman Joel
77'MaaliRautio Niklas
77'MaalisyöttöParviainen Thomas
79'MaaliHansén Lucas
79'MaalisyöttöParviainen Thomas
83'MaaliHansén Lucas
83'MaalisyöttöDahlbacka Robert