Miehet II, Kutonen

Såka - IK Myran   1 - 2

Kokkola, Sokoja

Myran II tillbaka på vinnande spår

Det blev som väntat ingen enkel match i Såka. Men efter en bra laginsats kunde poängen bärgas och sjunde matchen i följd utan förlust var ett faktum.

Det var ingen överaskning att Myran skulle ha det svårt att producera finfotboll på den lilla planet på Såka, och när såka körde en ganska aggressiv press och slungade iväg bollarna i skyn så var det inte en väldigt publikvänlig fotboll på torsdagskvällen.

Men Myran skulle köra på från början och hade ett flertal chanser under matchen, ett underkänt mål som MMT samt andra i publiken inte ännu idag vet orsaken, och många andra bra chanser som målvakten Tunkkari räddade bra.

I den andra halvleken skulle det dock börja hända saker. I den 65e minuten skulle Marlo Brännkärr bli frispelad av Matti Nyberg och missade inte!.
Men strax därefter, i den 67e minuten, efter Såkas väl innövade frisparksvariant (?) på något vis fick bollen i mål och kunde kvittera.
Men sedan i den 75 minuten kom matchens snyggaste mål när Matti dundrade från 25 meter in den välförtjänade segermålet, efter att såkamålvakten boxat ut bollen.

Slutresultatet därmed vinst för Myran II med 2-1 och fortfarande obesegrade i en typisk derbymatch som inte var andralagets finaste fotbollsmatch denna säsong.

Statistik
Såka

1 - 2

(0-0)
65'MaaliBrännkärr Marlo
65'MaalisyöttöNyberg Mats
75'MaaliNyberg Mats
79'VaroitusJylhä Veeti