Esittely
Ottelutilastot
IK Myran - FC Honka
2019 - Damer - Naisten Liiga
Klo 15:00 Nedervetil, Idrottsplan
27
Jul

FC Honka på besök i Nedervetil


Julimånaden avslutas med hemmamatch mot formstarka FC Honka från Esbo. Vädret ser ut att bli strålande och alla vet att bästa sättet att försvinna ut i julikvällen är att inleda med IK Myrans match på Nedervetil sportplan. Vi ses senast kl. 15.00 då matchen sparkar igång, stödet i det varma julivädret blir avgörande då de sista svettdropparna skall fram. Idrottsklubben Myran hoppas att alla som var sist och några till är på plats när lördagens fotbollsfest drar igång. IK Myran är stark men endast så stark som dess fantastiska familj runt spelplanen.

Nästan genast efter representationslagets match spelar andra laget seriematch i damtvåan mot KuFu98 kl. 18.30. Ni är välkomna att lämna kvar även på den matchen då temperaturen kanske sjunker en aning. Hursomhelst så fungerar IK Myrans servering från tidig eftermiddag till sena kvällen.

Bortalaget FC Honka ligger på andra plats i tabellen och har sju poäng upp till hittills suveräna HJK, som man dock lyckades knipa en poäng av för en dryg vecka sedan, och fem poäng ner till trean TiPS. Man kommer senast från en vinst mot Ilves där man pulveriserade motståndet och vann med 5-1. FC Honka har endast förlorat en match denna säsong och har släppt in minst antal mål i serien, 10 stycken. FC Honka förlitar sig inte på enskilda spelare utan är ett starkt kollektiv som t.ex. målskytteligan bevisar då man har fem olika spelare som gjort tre eller fler mål i årets serie.

Hemmalaget IK Myran arbetar resultatmässigt i motvind men detta syns inte alls i inställningen utan man gör allt i sin makt för att göra så bra prestationer som möjligt. Senaste veckoslut kunde inte ha börjat sämre då både Jillian McVicker och Sabina Wallis fick avbryta bortamatchen mot KuPS efter en halvtimmes spel och duon kommer inte till spel på lördagen. Detta balanseras dock ut av att klubben istället hoppas ha en trio med Janni Laakso, Marie-Helén Prest och Sofia Matikainen tillbaka. Om man bortser från debaclet i Tikkurila mot TIPS så har de gulsvarta soldaterna spelat resultatmässigt jämna matcher redan under ett par månader och nu gäller det att på hemmaplan med publiken i ryggen ta det sista steget och vända jämnheten till poäng.

Idrottsklubben välkomnar alla till Nedervetil sportplan på lördag kl. 15.00! Tillsammans är vi starka och tillsammans skall vi njuta av dessa härliga tider som endast myrfamiljen kan erbjuda, alltid oavsett.


Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
1 - 2
(0-1)
Mera nyheter
Damer
«  Juli   »
Kategorier