6
JUL
13.00
Naiset, Naisten Liiga

IK Myran - HJK  0 - 1

Nedervetil, Idrottsplan

HJK till Nedervetil sportplan

På lördag spelas matchen som många i nejden har väntat på och förberedelserna för ett riktigt spektakel är i full gång. HJK anländer till Nedervetil sportplan som överlägsen serieledare och skyhög favorit till att ta hem segern i matchen men Idrottsklubben Myran vill göra det nästan omöjliga sannolikt med hjälp av en förhoppningsvis rekordstor publik som sin högra hand.

För bortalaget HJK är detta första matchen efter sommaruppehållet och man spelade seriematch senast den 3 juni då man faktiskt förlorade sina första poäng i serien genom att kryssa borta mot TiPS med siffrorna 1-1. Fyra dagar senare firade man dock cupseger genom att vinna Åland United med 1-0 i Helsingfors. Efter detta har man som sagt haft uppehåll och man kan förvänta sig att ett spelivrigt Helsingforslag anländer till Finlands vackraste sportplan. HJK besitter en trupp som saknar motstycke i denna serie och några specifika spelarnamn behöver inte egentligen presenteras utan man kan konstatera att såväl startelvan som hela bänken kan dominera bollen och avgöra matcher vid specifika tillfällen.

För hemmalaget IK Myran är detta redan tredje matchen efter pausen och trots att det inte blivit segrar har man kryssat de två senaste matcherna och stundvis visat upp ett bra spel. Krigarhjärtat fann man i Jyväskylä då man spelade med en dam mindre i praktiken hela matchen men lyckades hålla det egna målet ofredat och hemma mot Ilves var man inte alls långt borta från att plocka hem en seger då motståndaren kvitterade med endast tio minuter kvar. Tränare Magnus Slotte får igen ställa sig vid bänken efter sin avstängning men laget får fortsättningsvis klara sig utan mittbacken Emma Malkamäki som ännu mot HJK sitter av sitt röda kort. Man har även ett par spelare borta pga. personliga orsaker och på tisdagens träning skadade sig Laura Wentjärvi vilket betyder att man är aningen vingklippt inför lördagen. "Wena" förväntas dock hinna återhämta sig såpass att hon kan delta i matchen.

På planen måste självklart IK Myran göra en prickfri insats för att kunna rå på HJK. Försvarsspelet måste vara tätt och aggressivt och då man erövrar bollen måste anfallen vara smarta och tydliga. Det gäller även att ta de chanser som uppstår och på det sättet möjligen lägga lite extra press på bortalaget.

Idrottsklubben Myran är betydligt mera än endast namnet i serietabellen. IK Myran är ett samhälle, en tillhörighet, en familj. På lördag har vi chans att visa fotbollsfinland vad #tillsammansärvistarka står för. Välkommen till Nedervetil sportplan för att göra historia, för när det gäller är vi alla #myraniter. #alltidoavsett.

IK Myran - HJK, lördag 6 juli kl. 13.00 på Nedervetil sportplan!

Statistik

0 - 1

HJK
(0-1)

Lagets aktuella matcher

Inga matcher
Matchlista

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com