IK Myran - K-Pallo  5 - 1

Konstgräs

Ny seger för Myrans Herrar.

Myrans herrar tog ytterligare tre poäng i tosdags och segertåget rullar vidare.

Myran ställde upp med 17 spelare till matchen vid kronoby konstgräsplan, K-pallo kom från Kalajoki med hela 18 spelare på pappret. Så det var många spelare på plan och bytesbänk när mathcen började, kanske mer än på läktaren.

K-Pallo började matchen piggt, och hängde bra med i matchtempot under en lång tid.
Det dröjde en halvtimme för myran att få hål på K-pallo. I 31a mintuen öppnade spelande tränaren Olli Nylund kvällens målkonto när han fick in bollen från en assist av Max Högnäs.
Kort därefter, i den 37e minuten fick Robert rulla in bollen i mål till 2-0.

Robert Dahlbacka gjorde inga misstag när han satte in 2-0

Målen fortsatte komma. I 39e minute gjorde Marlo Brännkärr 3-0 och i den 41a minute satte Max Högnäs in 4-0. dvs Myran punkterade matchen på 10 minuter och gick i halvtidsvila med en 4-0 ledning.

Marlo Brännkärr i en av chanserna som Myran lyckades rada upp i första halvlek.

Andra halvek är inget för Myran eller K-Pallo att göra intstruktionsvideor av. Matchen dog ut helt och spelet försämrades.
Trots det fick man avsluta med glädje när Magnus Slotte i den 90e minuten faställde siffrorna till 5-1 efter att K-pallos Kalle Niemelä gjort en tröstmål 6 minuter tidigare.

Magnus Slotte fastställde slutsiffrorna till 5-1

Detta betyder att Myran tog en till stabil seger och har nu 4 segrar på 4 matcher. Detta gör att de ligger på en andra plats i tabellen. Black Eagles har lika manga segrar men bättre målskillnad och är i toppen av tabellen. KPS, TUS och K-pallo hänger på toppen, där alla tre lagen harp å 3 matcher fårr 2 vinster och 1 förlust.

Myrans Nästa match spelas Fredagen den 27.5 mot Väsymättömät i Kaustby.

YOGI!!

//MMT (Foton: Tommi Pulkkinen)

Statistik

5 - 1

K-Pallo
(4-0)
31'MaaliNylund Olli
31'MaalisyöttöHögnäs Max
37'MaaliDahlbacka Robert
37'MaalisyöttöBrännkärr Marlo
39'MaaliBrännkärr Marlo
39'MaalisyöttöHögnäs Max
41'MaaliHögnäs Max
41'MaalisyöttöNylund Olli
84'MaaliNiemelä Kalle
90'MaaliSlotte Magnus
90'MaalisyöttöDahlbacka Robert