IK Myran - TUS  2 - 1

Idrottsplan N

Derbyseger Derbyseger Hej, Hej!!

Säsongens första derbymatch spelades i det tropiska sommarvädret på nedervetil sportplan. För motståndet stod ärkerivalen Tus.

Det märktes direkt från början att båda lagen ville vinna matchen. Myran hade satt upp en taktik där vi skulle hålla laget kompakt för att få bort motståndarlagets mittfält som scouterna hade varnat för. Denna taktik fullföljdes till punkt och pricka av varje spelare och tus hade väldigt svårt att komma till farliga målchanser även om de höll i bollen på egen planhalva. Småningom in i matchen började myran också få igång sitt anfallsspel.

I den 20 minuten lyfte Nicholas in en boll i straffområdet som Olli nickade in. 10 minuter senare hade myran bollen in i mål igen men detta dömdes tvivelaktigt av för offside. I matchens 43 minut fick tus en hörna som hemmalaget sov på och Andreas Timmerbacka kunde framför målet ordna in 1-1 vilket också var halvtidsresultatet.

I andra halvleken var det fortfarande Tus som hade bollinnehavet men lyckades inte skapa några nämnvärda målchanser. Inläggen som kom plockade Valter i hemmamålet säkert bort. Trots motståndarlagets bollinnehav var det myran som fortsatte att skapa de farligaste chanserna. Detta gav också resultat då Olli nickade in säsongsdebuterande Robins inlägg i den 80 minuten. Detta blev också slutresultatet vilket kan anses vara minst sagt rättvist sätt till farliga målchanser.

Garantin till vinsten var den enormt fina laginsatts som Myran hade.

YOGI!

//MMT

Statistik

2 - 1

TUS
(1-1)
20'MaaliNylund Olli
20'MaalisyöttöEnroth Nicholas
43'MaaliTimmerbacka Andreas
80'MaaliNylund Olli
80'MaalisyöttöHulden Robin