11
SEP
10.20
Tytöt 10/11, Norrvalla Cup 2022

IK Myran - Esse IK  

Oravais 2

Norrvalla Cup dag 2

Efter ett skakigt avslut på lördagen hade vi lyckats samla oss och tagga till inför en ny fotbollsdag. Ny dag, nya möjligheter!

Första matchen, den sista i gruppspelet, spelade vi mot Esse IK. Vi pressade på bra, men det tog till slutminuten innan Enni lyckades trycka in matchens enda mål. Vi vann mao 1-0.

Vi levde sedan en timme i ett mellanting mellan hopp och förtvivlan. BK-48 spelade sin sista gruppspelsmatch mot Sundom IF och beroende hur den matchen slutade avgjordes vårt öde om vi skulle komma till semifinal eller ej. För oss skulle det räcka med oavgjort i den matchen, men vinst för BK-48 skulle placera dem före oss i tabellen eftersom de hade bättre målskillnad. Länge såg det bra ut för vår del, matchen stod 0-0, trots att BK-48 dominerade spelet. 10 sekunder innan domaren blåste av spelet gjorde BK 1-0 och vi fick börja sikta in oss på matcher om placeringarna 5 ->.

Första placeringsmatchen ställdes vi mot PeFF. Lite otur med målskyttet igen, men vi vann rättvist med 3-0. Första målet var ett självmål som kom via Ennis hörna. För andra målet stod Ellinor och Matilda gjorde 3-0.

Vår sista och sjätte match spelade vi mot HBK. Efter två minuter spelade öppnade Ellinor matchens målkonto. Agnes, Juliax2, Silja och Tilda stod för de resterande målen. Slutresultatet skrevs alltså 6-0. Fiina var rätt arbetslös i målet båda sista matcherna, och speciellt i den sista behövde hon inte röra bollen många gånger. Vi provade också på lite olika spelformationer med Silja och Siri i anfallet samt Jill och Ellinor i försvaret. Det klarade de alla galant!

Efter en viss måltorka de senaste veckorna blev det ändå 10-0 som målskillnadssaldo idag. Nu ska vi hoppas målskyttet fick sig en nytändning inför våra två sista distriktsseriematcher som spelas tisdag och torsdag inkommande vecka. För motståndet står FC United på hemmaplan på tisdag och på torsdag besöker vi Lochteå.

Lagets aktuella matcher

Inga matcher
Matchlista

IDROTTSKLUBBEN MYRAN
-Anrik Historia, Lysande Framtid-

ikmyranjopox@gmail.com