Tytöt 10/11, T12 Kakkonen

LoVe - IK Myran Myran   2 - 2

Keskuskenttä N A

Lika i Lochteå

Torsdagskvällen tillbringade vi i fotbollens tecken i Lochteå. På programmet stod säsongens sista distriktsseriematch för vår del. LoVe hade tre matcher kvar före kvällens drabbning, och för dem fanns en chans att komma ikapp oss i tabellen bara de såg till att vinna mot oss. För oss räckte det med lika för att säkra segern i tvåan.

Vi inledde matchen lite försiktigt, vi hade respekt för motståndarna och var kanske till och med lite rädda för deras fysiska spelstil. Trots det lyckades vi stundvis glänsa till och när vi fick igång passningsspelet hade motståndarna inte mycket att säga till om. Vår standardmålvakt Fiina kunde inte vara med på matchen ikväll, så Ebba med sin sjuka högerfot fick stiga i hennes skor. Med tanke på att Ebba varken fått målvaktsträning eller stått i mål tidigare under säsongen gjorde hon en stabil insats med flera viktiga räddningar i en nervig match.

Första målet stod LoVe för redan i den tionde spelminuten. Vi bet ihop och kämpade vidare och innan pausen var Julia på rätt ställe och krigade in bollen med ren viljestyrka på motståndarnas mållinje. I pausen stod det med andra ord 1-1.

Vi startade andra halvlek lite tamt och 18 minuter in halvleken fick motståndarna till ett nästintill otagbart skott som seglade in i mål. Fem minuter senare dribblade sig Hilda genom mittfältet och satte en perfekt djupledspassning åt Agnes som på första tillslaget placerade bollen, som snuddade ribban, in i mål. 2-2 stod sig till slutsignalen, ett spelmässigt rättvist resultat.

Som vanligt får vi berömma vårt försvar som tar bort de flesta farliga situationer mycket tack vare sin snabbhet. Idag var det Silja och Matilda som jobbade på i backlinjen. På mittfältet jobbade Hilda, Milla, Enni, Jill och Ellinor och i anfallet kämpade Julia, Agnes, Tilda och Ida.

I och med resultatet säkrade vi alltså en första plats i tabellen. Vilken fin säsong vi ändå kan blicka tillbaka på. Tvåa i våromgången och etta i höstomgången plus ett Kokkola cup-silver! Vilka tjejer!! Tack också till en trogen hejarklack som möter upp både på hemma- och bortamatcherna, ni är ett stort stöd som stöttar i vått och torrt

Några träningar ska vi ännu ha innan snön kommer och sätter stopp för konstgräsanvändningen. Kommunmästerskapen spelas i slutet av september/början av oktober och junioravslutningen hålls 28.10 vid Nedervetil skola.

Statistik
LoVe

2 - 2

(1-1)
10'MaaliYrjänä Milla
35'MaaliLindell Julia
53'MaaliYrjänä Milla
58'MaaliLindgren Agnes