Tytöt 10/11, T12 Kakkonen

IK Myran Myran - K-Pallo  2 - 1

Nedervetil skola TN

2-1 i höstvackert Nedervetil

K-Pallo från Kalajoki besökte Nedervetil på torsdag kväll. Höstvädret visade sig från sin bästa sida så pass att det var rent besvärligt speciellt för målvakterna att spela i motljus.

Vi inledde starkt och hade hand om spelet från början av matchen, passningarna flöt på bra, vi vann närkamperna och lyckades hålla kontrollen. Redan i den andra spelminuten dribblade sig Ellinor förbi ett stillastående motståndarförsvar och placerade bollen säkert i mål i nedre vänstra hörnet.

Mot mitten av halvleken blev vi mera passiva och bjöd in motståndarna i matchen. Det tackade de för genom att reducera till 1-1 i den 24:e minuten. Vi skärpte till oss och i 27:e spelminuten var det igen Ellinors tur att snyggt placera bollen i mål. Resultatet 2-1 stod sig både över pausvilan och till slutsignalen.

Fiina gjorde en strålande insats i målet tillsammans med vårt försvar Silja och Siri. Silja spelade enastående försvarsspel och tog gång på gång bollen av motståndarnas målskyttedrottning. Några gånger blev det farligt framför vårt mål och vi fick dra efter andan, men vi dominerade matchen och hade många fina skott mot K-Pallos mål i slutet av andra halvlek. Tyvärr gick de strax förbi eller räddades knappt av målvakten. Men vi börjar vänja oss vid att det är så det går…

När vi ser tillbaka på matchresultaten från de senaste matcherna vi spelat kan vi konstatera att vi för tillfället har svårt att göra fler än två mål per match. 2-1 är ett stående resultat i majoriteten av matcherna för oss, också i de matcher vi förlorat har det varit med siffrorna 1-2. Man kan ana ett mönster - och vi gör minsann allt för att hålla spänningen vid liv!

Matchen mot Esse IK som spelades i Esse torsdag 1.9 skrevs också med samma slutresultat till vår fördel, dvs 1-2. Då var det Enni och Silja som stod för målen. Siljas vinstmål noterades i spelminut 70+2 och var det absolut sista som hände i den matchen. Men som sagt, allt för spänningen!

Vi har ännu kvar två matcher i distriktsserien, tisdag nästa vecka spelar vi hemma mot FC United och på torsdag avslutar vi distriktsseriesäsongen i Lohtaja. Men före det ska vi ta ut det sista och delta i Norrvalla cup som inleds på lördag kl 09.50 i Oravais mot BK-48 för vår del.

Statistik

2 - 1

K-Pallo
(2-1)
2'MaaliOllqvist Ellinor
24'MaaliRoukala Adele
27'MaaliOllqvist Ellinor