Tytöt 10/11, T12 Kakkonen

IK Myran Myran - FC United  5 - 1

Nedervetil skola TN

Klara siffror i Nedervetil

FC United gästade Nedervetil skolas konstgräsplan Tara-arena på tisdagskvällen. Ett taggat Myran visade direkt från start var standarden i matchen ligger.

Vi pressade hårt och Ellinor öppnade vårt målkonto för dagen i den 9:e minuten. 6 minuter senare var det Jills tur och i följande minut Ennis tur att rulla bollen i mål. Efter 15 spelminuter visade resultatet 3-0. Men vi nöjde oss inte med det, utan i 27:e minuten gjorde Enni sitt andra mål för matchen. Vi gick mao till pausvila med 4-0 i ryggen.

Andra halvlek inledde vi som vi avslutade första och vårt femte mål gjordes av Ellinor efter några minuters spel. Vi hade ett ton målchanser i den andra halvleken, några gånger rullade bollen längs mållinjen och några gånger var det stolpen eller ribban som tog emot. I den 68:e minuten lyckades United få en frispark från farligt avstånd som resulterade i deras första och enda mål i matchen.

Alla Myranflickorna gjorde en bra insats i kvällens match, vi visade vad vi går för och hur bra fotboll vi kan spela när vi är på det humöret. Vi bjöd på publikvänlig fotboll ikväll. Agnes, Ida och Julia gjorde fina insatser i anfallet. Enni, Milla, Ebba, Hilda, Jill och Ellinor på mittfältet och Silja och Siri i försvaret. Fiina i målet hade inte mycket jobb men höll sig ändå vaken och bra med i matchen.

På torsdagen spelar vi sista distriktsseriematchen för säsongen i Lochteå, för motståndet står LoVe.

Statistik

5 - 1

FC United
(4-0)
9'MaaliOllqvist Ellinor
14'MaaliBäckström Jill
15'MaaliSärs Enni
27'MaaliSärs Enni
40'MaaliOllqvist Ellinor